Leke Çıkarma Yöntemleri.

 
Leke çıkarma yöntemleri, lekeleri çıkarırken uygulanacak olan genel tavsiye niteliğindeki bazı püf noktalarıdır.
Detaylı leke çıkarma yöntemleri konusunda yan menüde bulunan ayrıntılı leke sayfalarından yararlanabilirsiniz.
 
Genel Leke Çıkarma Yöntemleri
Sıvı lekeleri hemen bir kağıt havlu ile kurulayın.

Leke çıkarıcı ürünü, giysinin dikiş yerinde ve ya gizli bir yerinde test edin.

Eğer giysinin renginde değişiklik oluyorsa o leke çıkarma yöntemini veya leke çıkarıcı ürünü kullanmayın.

Yıkamadan önce giysi üzerindeki leke çıkarma çözücüsünü durulayın.

Leke çıkarma yöntemleri uygulanırken leke çıkarıcı ürünleri daima havadar bir odada kullanın. Leke çıkarıcı ürünün üzerinde kullanım koşulları yazıyorsa, üreticinin talimatlarına uyun.

Lekeye tersinden işlem uygulayın. Kumaşın lekeli tarafını beyaz kağıt havlu gibi emici bir yüzeye tamponlayın. Tekrar lekelenmeyi önlemek için havluları sık sık değiştirerek bu işleme devam edin.
 
Lekelere hemen müdahale edin.
Yeni oluşmuş lekeler, leke çıkarma yöntemleri çabuk uygulanırsa daha kolay çıkar.

Giysi bakım etiketini okuyun. Süet, deri ve kürk gibi yıkanamayan kumaşları kuru temizlemeciye götürün. Lekenin yerini gösterin.

Liflere, dokuya ya da giysinin rengine zarar vermemek ve lekeyi dağıtmamak için aşırı ovmaktan kaçının.

Leke çıkarma yöntemleri sırasında boya lekesi bırakabilecek renkli havlular ya da kumaşlar kullanmayın. Leke çıkarma yöntemlerinde tiftikli kumaş kullanmaktan da kaçının.

Ne olduğunu bilmediğiniz lekelerde yöntemleri uygularken sıcak su kullanmayın.

İpek, yün ya da likralı liflerde çamaşır suyu kullanmayın. Aynı şekilde üretan kumaşlarında ya da poliüretan süngerinde de çamaşır suyu kullanmamanız gerekir.

Karışık liflerden üretilen kumaşlarda, en hassas life uygun olan leke çıkarma yöntemlerini uygulayın.

Lekeli kumaşları ütülemeyin. Sıcaklık, lekeyi sabitleştirerek lekenin çıkarılmasını imkansızlaştırabilir.

Leke çıkarma işlemi boyunca giysiyi asarak kurutun. Leke tamamen çıkana kadar kurutma makinesine atmayın.
 
Leke çıkarılır iken, leke çıkarma yöntemleri sonuna kadar takip edilmelidir. Sonra giysiyi makinede etiketteki talimatlara göre yıkayın. Lekenin çıktığına emin olana kadar kurutma makinesinde kurutmayın.

Leke ya da leke çıkarıcı kalıntılarını çıkarmak için leke çıkarma yöntemleri uygulandıktan sonra giysiyi daima makinede yıkayın.
.
 

LEKE ÇIKARTMANIZ İÇİN YAPILMASI GEREKENLER.

 

Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıdaki Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar ? Piyasada satılan halıların büyük bölümü sabit boyalıdır. Aynı durum yüksek kaliteli, makine kilimleri için de geçerlidir. Fakat bazı iplikler ne yazık ki solmaz nitelikte değildirler. El kilimlerinde ve bazı halıların ilmiklerinde boya akması durumuna oldukça sık rastlanır. Burada belirtilen ve evde gerçekleştirilen müdahaleler, solmaz boyalara sahip halılara ve kilimlere ilişkindir. Mürekkep lekesi için yapılacak işlemden emin değilseniz veya hassas halılar söz konusuysa profesyonel halı yıkama hizmeti veren Manavgat Halı Yıkama Fabrikası'ndan destek almanız iyi olacaktır.

         Mürekkep lekesine daha ıslak durumdayken müdahale edilmesi lekenin çıkarılmasını olumlu etkiler, bu yüzden mümkün olduğunca mürekkep lekesinin kurumasına izin vermeyin. Halıdaki veya koltuktaki mürekkep lekesi çıkarılır iken sıcak su kullanmamanız ve müdaheleyi en sınırlı alanda yapmanız gerekir. Halıya bulaşan mürekkep yoğunsa öncelikle beyaz ve temiz bir kuru bez veya kağıt havluya mürekkebi emdirin. Sonra bir çay kaşığı ağartıcı içermeyen sıvı çamaşır deterjanı ve bir bardak suyla hazırlamış olduğunuz karışımı emdirmiş olduğunuz temiz bir bez veya kağıt havluyu lekeli bölge üzerinde ovmadan bastırın (Ovalamak, mürekkep lekesinin halı liflerine işlemesi neden olacağından dolayı lekenin çıkarılması daha güç olacaktır.) Halının mürekkep lekesi için müdahele ettiğiniz kısmını, mümkün olan en az ılık suyla durulayın.

       Durulama işlemi için ıslattığınız bir süngeri kullanabilirsiniz. Halıda kalan nemi, temiz bir bez veya kağıt havlu yardımıyla mümkün olduğunca emdirerek alın. Halıda mürekkep lekesi kalırsa bir temizleme profesyonelinden destek almanız faydalı olacaktır. Manavgat Halı Yıkama Fabrikası; ön leke çıkarma işleminin yapıldığı profesyonel halı yıkama hizmeti vermektedir..

Mum Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıdaki Mum Lekesi Mumlar genellikle bir şekilde halılarımıza, kilimlerimize veya döşeme kumaşlarına damlarlar. Bu, hiç de gizemli bir şey değil; çünkü çoğu mumlar yanık durumdayken bir şekilde taşınmaya çalışırlar. Ayrıca bazen mum, söndürüldükten hemen sonra mum akıntısının soğuyup donması beklenmeden taşınmaktadır.

Halıdaki Mum Lekesi Nasıl Çıkar?

1.Yöntem: Eğer sizin de halınıza mum damlarsa, mumu bir buz küpü veya buz torbası kullanarak dondurun. Halıdaki veya koltuk benzeri döşemelik kumaşlar üzerindeki mumu dondurmak için tasarlanmış bir ticari ürün de kullanabilirsiniz. Mum donduktan sonra, plastik bir kart veya küt ağızlı temiz bir bıçak kullanarak mum lekesini parçalayın. Daha sonra hemen mum parçalarını alın veya elektrikli süpürgeyle temizleyin. Eğer uzun süre beklerseniz mum parçaları yumuşayacak ve tekrar soğutmanız gerekecektir. Halı üzerinde mum lekesi kalırsa Manavgat Halı Yıkama Fabrikası'ndan destek alabilirsiniz.

2.Yöntem: Yüzeydeki mum lekesinin üzerine peçete koyun.Önceden ısınmış ütüyü lekeye yakın mesafe olacak şekilde temas ettirmeden peçetenin üzerinde tutun.(Çok Uzun tutup yüzeye zarar vermeyin). Mum lekesinin eriyerek peçeteye geçtiğini göreceksiniz.Daha sonra sıcak suyla ıslatılmış bez ile mum lekesinin yerini silin.Konuyla ilgili olarak Manavgat Halı Yıkama Fabrikası'ndan destek alabilirsiniz.

Pas Lekesi Nasıl Çıkar ?

Halıdaki Pas Lekesi Açık renkli halılar odaya oldukça ferah ve davetkar bir hava kazandırabilir; fakat lekelenme bakımından da sorun yaratırlar. Çıkarılması özellikle güç bir leke tipi de pas lekesidir. Pas lekeleri genellikle metal ayaklı mobilyaların nemlenmesi ve bu ayakların halı üzerine pas lekesi bırakmaları şeklinde gerçekleşir. Halı üzerinde pas lekesi bırakan metal eşyayı halı üzerinde kullanmamaya gayret edin. Eğer bu mobilya için yeni bir yer bulmak istemiyorsanız, o zaman bu mobilyayı halının veya kilimin koyu olan tarafına yerleştirin ve/veya metalin halıyla temas etmesini engellemek için plastik başlıklar takın. Pas lekesi üzerinden belli bir zaman geçmiş veya halıdaki pas çok yayılmışsa veya halı elyafları narinse profesyonel halı yıkama hizmetini tercih edebilirsiniz, bunların dışındaki durumlarda evde deneyebileceğiniz bir takım pas lekesi çıkarma yöntemleri de vardır.

Halıdaki Pas Lekesi Nasıl Çıkar ? Halınızdaki pası sıyırarak çıkarabildiğiniz kadar çıkarın. Bir küt ağızlı bıçak, tırtıklı olmayan başka bir araç veya plastik bir kart kullanın ve halının elyafına zarar vermeden hafifçe denemeler yapın. Nemli bir süngere çok az bulaşık deterjanı koyun, sonra bunu halının lekeli bölgesine hafifçe bastırın ve orada beş dakika tutun. Sonra pas lekesi olan bölgeyi, soğuk suya batırılmış temiz ve beyaz veya açık renkli bir havluya emdirin.

     Eğer pas lekesi havluya geçerse, emdirme işlemine devam edin ve gerektiği kadar deterjan kullanın. Pas lekesi çıkmıyorsa sonraki aşamaya geçin. Limon suyunu, lekelenmiş bölgenin üzerine dökün. Birkaç saat bekleyin, sonra nemli bir havluyla emdirin ve ıslak bezle silin. Uyarı Limondaki asit, koyu renkli halılardaki renkleri soldurabileceğinden dolayı bu halılardaki pas lekeleri için veya açık renkli halılarda yapılan müdahelelere rağmen pas lekesi çıkmazsa Manavgat Halı Yıkama Fabrikası'ndan destek alabilirsiniz.

Yağ Lekesi Nasıl Çıkar ?

Halıdaki Yağ Lekesi Evde küçük çocuklarınız veya arabalarla uğraşan bir eşiniz varsa, öyle veya böyle halınız üzerinde bir yağ lekesi temizlemek durumunda kalacaksınız demektir. Yağ lekesi için herhangi bir temizleme yöntemini uygulamaya kalkmadan önce imalatçının tavsiyelerini okuyun. Halıdaki yağ lekesi için doğru işlem ve ürün kullanılırsa lekenin çıkarılması sağlanabilir. Giysilerde olduğu gibi, halılardaki yağ lekesinin çıkarılmasında da püf noktası çabuk hareket etmektir.

Halıdaki Yağ Lekesi Nasıl Çıkar? Öncelikle halıdan veya koltuktan yağ lekesini emdirmek için temiz ve beyaz bir kağıt havlu, sünger veya bez kullanın. İşlem sırasında kullanılacak malzeme, renk vermemesi için beyaz ve nötr olmalıdır. (Alternatif olarak iri taneli mısır unu, bebek pudrası veya talk pudrası gibi lekeyi emdirici bir madde, yağ lekesi üzerinde bir-iki dakika bekletildikten sonra elektrik süpürgesiyle vakumlanabilir.) Yağ lekesi müdahelesinde kullandığınız malzemeyi, yağın az bulunduğu kısmından yoğun bulunduğu merkezine doğru bastırarak lekeyi emdirin. Bu sırada yağ lekesini ovmamaya gayret gösterin.

     Eğer yağ lekesi yoğunsa ve kuruduysa, mümkün olduğu kadar kısa süre içinde küt bir bıçak veya plastik bir kart kullanarak kazıyın. Gerekirse kâğıt havluyu değiştirin ve kağıt havluya artık yağ geçmediği anda sonraki işleme geçin. Bir bardak ılık suyla ağartıcı ve alkali içermeyen deterjandan karışım elde edin. Sonra hazırladığınız karışımı temiz bir bez, sünger veya kâğıt havluya emdirin. Bu kağıt havlu, sünger veya bezi halının lekeli bölümünde ovmadan bastırın ve bezin yağ lekesini emmesini sağlayın. Daha sonra olabilecek en az temiz ve ılık suyu kullanarak halıyı duruladıktan sonra kalan nemi, kuru ve temiz bir beyaz bez veya kağıt havlu yardımıyla tamponlayarak (ovmadan bastırarak) alın. Kuruduktan sonra halıdaki veya koltuktaki yağ lekesi çıkmamışsa Manavgat Halı Yıkama Fabrikası'ndan destek alabilirsiniz..

Oje Lekesi Nasıl Çıkar ?

Halıdaki Oje Lekesi Halıdaki ve koltuktaki oje lekesi için aşağıdaki leke çıkarma teknikleriyle müdahele etmeden önce bakım talimatlarını okumanız, gerekirse üretici firma ile temasa geçmeniz gerekir. Ayrıca oje lekesi olan halınız, birden çok elyaf çeşidinden veya özel boyalardan üretildiyse Manavgat Halı Yıkama Fabrikası'ndan destek veya hizmet almanız faydalı olacaktır.

Halıdaki Oje Lekesi Nasıl Çıkar ? Oje lekesi çıkarma işlemine başlamadan önce halının renk atmazlık niteliğini anlamak için oje çıkarıcısını; halının köşesi gibi görünmeyecek bir yerde mutlaka denemeniz gerekir. Özellikle koyu renkli halılarınızı dikkatlice test etmeniz, halı elyafına zarar gelmemesi veya halı renginin açılmaması için son derece önemlidir. Koltuk kumaşı oje lekesi olduğu takdirde, yastık arkası denemek için iyi bir nokta olabilir. Beyaz ve desensiz bir kağıt havluya, temiz bir beze veya pamuğa, aseton içeren oje çıkarıcısı dökün. Bu işlemin, aseton içermeyen oje çıkarıcı ile yapılması daha güvenli, ama etkisi daha azdır. Aseton içeren oje çıkarıcı ile ıslatılmış olan havluyu, halıdaki oje lekesinin üzerinde ovmadan bastırarak tamponlayın. Havlu veya kullandığınız malzeme, oje lekesini emdikçe ara sıra değiştirin ve işlemi tekrarlayın.

     Bir çay kaşığı ağartıcı içermeyen deterjanı bir bardak ılık suyla karıştırın. Bu karışımı, yeni bir kağıt havlu veya benzeri bir malzemeye emdirdikten sonra kağıt havluyu halı veya koltuktaki oje lekesi üzerinde basınçla tamponlayın ve oje lekesinin emilmesini sağlayın. Daha sonra olabildiğince az, temiz ve ılık su kullanarak halının oje lekesi için müdahele ettiğiniz bölümünü durulayın. Son olarak halı üzerinde kalan nemi, kuru ve temiz bir beyaz havluyla bastırarak alın. Halı kuruduktan sonra halının tamamını süpürerek eski formuna gelmesini sağlayabilirsiniz. Halıdan ve Koltuktan Kurumuş Oje Lekesi Çıkarma Halınızdaki eski ve kurumuş oje lekesini çıkarmak da mümkün olabilir: Önce, bir kaşık veya küt ağızlı bir bıçak kullanarak ojenin fazlasını mümkün olduğunca halıdan dikkatlice kazıyın. Etrafa yayılan küçük oje kırıntıları olursa elektrik süpürgesi kullanarak vakumlayın. Bir önceki oje lekesi çıkarma uygulamasında anlatılan işlemleri sırasıyla uygulayın..

Çay Lekesi Nasıl Çıkar ?

Halıdaki Çay Lekesi
Birden çok elyaf çeşidi ve özel boya kullanılmış halı ve kilimler çok dikkatli müdahele gerektirirler. Eğer yapılacak işlemden şüphe duyuyorsanız, tavsiye veya hizmet için Alanya Halı Yıkama Fabrikası'ndan destek alabilirsiniz. Ayrıca işlemler sırasında kesinlikle halı bakım talimatlarındaki sembollere uygun hareket etmelisiniz.
 
Halıdaki Çay Lekesi Nasıl Çıkar?
Herhangi bir çay dökülmesi durumunda yapılması gereken ilk iş sıvının fazlasını kağıt havlu veya emici bir bez kullanarak mümkün olduğunca emdirmektir; böylece lekenin daha derine işlemesi engellenecektir. Özellikle çay lekesi sözkonusu olduğunda hızlı hareket etmeniz gerekir.

Çay lekesi için yapılacak ilk müdahele sırasında lekeyi kuvvet uygulayarak silmeyin veya ovmayın, bu uğraşı kumaşın dokusunda kalıcı zarara veya değişikliğe neden olabilir.

Ayrıca lekenin halı veya koltuğun derinine işlemesine neden olduğunuzda, çay lekesi kaybolmuş gibi görünse bile bir süre sonra lekenin tekrar ortaya çıkması mümkündür.

Çayın fazlasını emdirdikten sonra, ağartıcı içermeyen toz deterjanı ve ılık suyla bir karışım hazırlanmalıdır.
Bu karışımı, bir bez veya kâğıt havluya emdirdikten sonra bez veya kağıt havluyu halı veya koltuktaki çay lekesi üzerinde basınçla tamponlayın (ovalamadan bastırarak) ve çay lekesinin bez tarafından emilmesini sağlayın.

Daha sonra mümkün olan en az temiz ve ılık su ile halıyı durulayın ve kalan nemi kuru ve temiz bir beyaz bezle tamponlayarak alın.
Halıdan Çay Lekesi Çıkarma (Daha zorlu çay lekeleri için)

Eğer bu işlem sonucunda çay lekesi halıdan çıkmazsa, su bardağına yaklaşık beşte iki oranında sirke koyun ve bardaktaki boş kalan kısmı suyla doldurun.

Sıvıyı, emdirmiş olduğunuz temiz ve beyaz bir kağıt havlu veya bez parçasıyla tamponlayarak halı veya koltuktaki çay lekesine uygulayın.

Daha sonra mümkün olan en az temiz ve ılık su ile halıyı durulayın ve kalan nemi kuru ve temiz bir beyaz bezle tamponlayarak alın.
Kuruduktan sonra çay lekesi, halıdan veya koltuktan çıkmadıysa  Manavgat Halı Yıkama Fabrikası'ndan destek alabilirsiniz.

.

 

Diğer İnatçı Lekeler.?

Bu sayfadaki tavsiyeler, kumaştan ve halıdan japon yapıştırıcısı çıkarmak içindir.
 
Giysideki, Halıdaki Japon Yapıştırıcısı Nasıl Çıkar?
Beyaz, desensiz bir kağıt havluyu veya temiz bir bezi, aseton esaslı oje çıkarıcı ile ıslatın (Muhtemelen aseton içermeyen oje çıkarıcı daha güvenlidir, fakat etkisi daha azdır.).

Yapıştırıcı olan kumaşın iç kısmında kalan küçük bir dikiş yerinde veya küçük ve göze çarpmayan bir noktada aseton içeren oje çıkarıcıyı deneyerek kumaş dokusuna zarar vermediğinden ve kumaşta renk atmasına yol açmadığından emin olun.

Oje çıkarıcıyı emdirdiğiniz kağıt havlu veya bez yardımıyla japon yapıştırıcısı olan noktayı ovmadan bastırarak tamponlayın.
Kağıt havluyu 1-2 dakika yapıştırıcının üzerinde bekletin.

Plastik bir kart veya küt ağızlı bir bıçak kullanarak gevşemiş olması gereken japon yapıştırıcısını dikkatlice kazıyın.

Eğer japon yapıştırıcı kumaşın arka tarafına kadar geçerse, bu işlemi lekenin her iki tarafında birkaç defa tekrarlamak durumunda kalabilirsiniz.

Daha Zorlu Japon Yapıştırıcısı Nasıl Çıkar?
Uyarı: Aşağıdaki tavsiyeler en son şans olarak görülmelidir, çünkü uygulama yaptığınız giysi kumaşı veya halı elyafı zarar görebilir.

Aseton esaslı oje çıkarıcıyı emdirmiş olduğunuz kağıt havlu veya bezle, japon yapıştırıcı olan noktayı bastırarak silin.
Japon yapıştırıcısı pul pul dökülünceye kadar diş fırçası kullanarak dikkatlice ovun.

Silme ve ovalama prosedürünü birkaç defa tekrarladıktan sonra, eğer süper yapıştırıcı çıkmazsa yapıştırıcı olan bölgeye çok ince bir zımparayı yavaşça uygulayın. Çok dikkat etmeye gayret edin, aksi taktirde kumaşa zarar verebilir veya kumaşı yırtabilirsiniz.

Doğrudan doğruya süper yapıştırıcı kalıntısının bulunduğu bölgeye birkaç damla sıvı çamaşır deterjanı damlatın, baş ve işaret parmaklarınızla giysideki veya halıdaki yapıştırıcı olan kısmı ovun.

Kumaşta, halıda veya koltukta uygulama yaptığınız bölgeyi durulayın.

Kuruduktan sonra japon yapıştırıcısı kalıp kalmadığını kontrol edin.

 
Bu sayfadaki tavsiyeler, kumaştan ve halıdan japon yapıştırıcısı çıkarmak içindir.
 
Giysideki, Halıdaki Japon Yapıştırıcısı Nasıl Çıkar?
Beyaz, desensiz bir kağıt havluyu veya temiz bir bezi, aseton esaslı oje çıkarıcı ile ıslatın (Muhtemelen aseton içermeyen oje çıkarıcı daha güvenlidir, fakat etkisi daha azdır.).

Yapıştırıcı olan kumaşın iç kısmında kalan küçük bir dikiş yerinde veya küçük ve göze çarpmayan bir noktada aseton içeren oje çıkarıcıyı deneyerek kumaş dokusuna zarar vermediğinden ve kumaşta renk atmasına yol açmadığından emin olun.

Oje çıkarıcıyı emdirdiğiniz kağıt havlu veya bez yardımıyla japon yapıştırıcısı olan noktayı ovmadan bastırarak tamponlayın.
Kağıt havluyu 1-2 dakika yapıştırıcının üzerinde bekletin.

Plastik bir kart veya küt ağızlı bir bıçak kullanarak gevşemiş olması gereken japon yapıştırıcısını dikkatlice kazıyın.

Eğer japon yapıştırıcı kumaşın arka tarafına kadar geçerse, bu işlemi lekenin her iki tarafında birkaç defa tekrarlamak durumunda kalabilirsiniz.

Daha Zorlu Japon Yapıştırıcısı Nasıl Çıkar?
Uyarı: Aşağıdaki tavsiyeler en son şans olarak görülmelidir, çünkü uygulama yaptığınız giysi kumaşı veya halı elyafı zarar görebilir.

Aseton esaslı oje çıkarıcıyı emdirmiş olduğunuz kağıt havlu veya bezle, japon yapıştırıcı olan noktayı bastırarak silin.
Japon yapıştırıcısı pul pul dökülünceye kadar diş fırçası kullanarak dikkatlice ovun.

Silme ve ovalama prosedürünü birkaç defa tekrarladıktan sonra, eğer süper yapıştırıcı çıkmazsa yapıştırıcı olan bölgeye çok ince bir zımparayı yavaşça uygulayın. Çok dikkat etmeye gayret edin, aksi taktirde kumaşa zarar verebilir veya kumaşı yırtabilirsiniz.

Doğrudan doğruya süper yapıştırıcı kalıntısının bulunduğu bölgeye birkaç damla sıvı çamaşır deterjanı damlatın, baş ve işaret parmaklarınızla giysideki veya halıdaki yapıştırıcı olan kısmı ovun.

Kumaşta, halıda veya koltukta uygulama yaptığınız bölgeyi durulayın.

Kuruduktan sonra japon yapıştırıcısı kalıp kalmadığını kontrol edin.
Halıdaki Sakız Lekesi
Çiğnenmiş ve çöpe atılmamış olan bir sakızı, oturma odasındaki halıya yapışmış olarak görmek ev işleriyle geçen yorucu bir günün sonunda en istenmeyecek durumlardan birisidir. Böyle sıkıcı durumlar karşısında, halıdaki ve koltuktaki sakız lekeleri için aşağıda uygulamalı olarak açıklanan sakız lekesi çıkarma tavsiyelerinden faydalanabilirsiniz.

Ancak, özellikle birden çok elyaf çeşidinin ve boyanın kullanıldığı halılarda sakız ve sakız lekesi çıkarmaya çalışmak belirli riskleri de yanında getirdiği için profesyonel destek almanız, istemeden halıya verebileceğiniz zararların önüne geçebilmeniz açısından yararlı olacaktır.
Profesyonel halı yıkama servisi için Manavgat Halı Yıkama Fabrikası'ndan hizmet alabilirsiniz.

Halıdaki Sakız Lekesi Nasıl Çıkar?
Parmağınızla halıdaki sakızı olabildiğince ve yavaşça çekip çıkarın. Özellikle sakızın kaynağını bilmiyorsanız bu işlemi yaparken lastik eldiven giymeniz iyi olacaktır.

Sakızın mümkün olduğu kadar fazlasını çıkardıktan sonra, buz küpüyle doldurduğunuz bir plastik torbayı sakız donuncaya kadar sakız lekesi olan bölge üzerinde gezdirin.

Katılaşan sakızı, ağzı küt bir bıçak veya kaşık kullanarak dikkatlice kazıyın.

Sonra halı üzerinde kalan gevşek sakız parçalarını, elektrik süpürgesiyle veya fırçayla alın.

İşlemlerden sonra halının liflerine yapışmış halde sakız kalırsa, alkali ve ağartıcı içermeyen bir çay kaşığı deterjan ve 1 bardak suyla bir solüsyon hazırlayın.

Bu solüsyonu emdirmiş olduğunuz bir bez veya kağıt havluyu, halı veya koltuktaki sakız lekesi üzerinde ovalamadan bastırın.
Yumuşak başlı bir diş fırçasını nazikçe ve yavaş hareketlerle kullanarak sakızla lekelenmiş olan bölgeyi fırçalayın.

Daha sonra mümkün olan en az temiz ve ılık su ile halıyı durulayın ve kalan nemi, kuru ve temiz bir beyaz bezle tamponlayarak alın.
Eğer sakız lekesi inatçıysa ve bu işlemlerden sonra sakız lekesi, halıdan veya koltuktan çıkmıyorsa Dry Center Halı Yıkama Servisi’nden destek alabilirsiniz.

Manavgat Halı Yıkama Fabrikası, duvardan duvara halılar için yerinde halı yıkama hizmeti de vermektedir. Verdiğimiz hizmetlerde Sakız kurumuş bile olsa, olumlu sonuçlar doğmaktadır.
Halıdaki Küf Lekesi
Küf, kimsenin görmekten veya işitmekten hoşlanmadığı bir maddedir; fakat yine de herkesin halılarında bir şekilde ortaya çıkabilir.

Küfün nerede geliştiğini belirleyen birçok faktör vardır. Islandığı zaman zor kuruyan eşyalardan biri de kullandığımız halılardır. Özellikle halının üzerine dökülen ve sıçrayan sıvıların; kuru ve temiz bir kağıt havlu, bez veya süngere emdirilme yoluyla en kısa sürede alınması gerekir.

Nemli kalan halılar, küf lekesi için risk unsuru taşımakla beraber, halılar kuru bile olsa iyi havalandırılmayan, karanlık ve nemli ortamlar küf oluşumu için davetiye çıkarmaktadır.

Halıdaki küf lekesi, sadece küf kokusuna neden olmakla kalmaz, aynı zamanda halının renginin açılmasına hatta çürümesine de yol açabilir.

Ayrıca birden çok elyaf içeren veya özel boyalar kullanılmış olan halılar için profesyonel destek almak küf lekesi gibi inatçı bir leke için faydalı olacaktır. Ön leke çıkarma işleminin yapıldığı profesyonel halı yıkama hizmeti için Manavgat Halı Yıkama Fabrikası'nı arayabilirsiniz.

Halıdaki Küf Lekesi Nasıl Çıkar?
Halıdaki veya koltuktaki küfü, fırçalayarak olabildiğince çıkarın.

Sonra halıdaki küfü, mümkün olduğunca elektrik süpürgesiyle vakumlayın. Küfü, halıdan veya koltuktan elektrik süpürgesiyle aldıktan sonra süpürgenin torbasını çöpe atın.

Bir bardak suya bir yemek kaşığı ağartıcı içermeyen deterjan ekleyin ve deterjan köpürene kadar karıştırın (Deterjan yerine sabun da kullanabilirsiniz.)

Hazırladığınız karışımı temiz, desensiz ve beyaz bir kağıt havlu, bez veya süngere emdirin ve küf lekesi olan bölgeyi silin.
Küf öldürücü bir dezenfektan kullanmanız küfün tekrar oluşmaması için yararlı olacaktır.

Daha sonra halıyı mümkün olduğu kadar az su ile durulayın.

Küf lekesi için müdahele ettiğiniz halıdaki ıslak alanı, kuru ve temiz bir pamuklu bez veya kağut havlu ile tamponlayarak kurulayın.
Fanınız varsa veya halının olduğu oda doğrudan güneş ışığı alıyorsa halının kurumasını hızlandırabilirsiniz.

Bu işlemlerden sonra küf lekesi halıdan çıkmazsa Alanya Halı Yıkama Fabrikası'ndan hizmet alabilirsiniz.

Halıdaki Kan Lekesi
Açık renkli halılar odaya oldukça ferah ve büyük bir görünüm kazandırır; fakat lekeler bakımından da sorun yaratabilirler. Özellikle çıkarılması zor leklerden birisi de kan lekesidir.
 
Kan lekesi olan halı birden çok elyaf çeşidi içeriyorsa veya halıda özel boyalar kullanılmışsa, kan lekesi çok dikkatli müdahele etmeyi gerektirir. Ayrıca kan lekesi oluşumunun üzerinden belli bir süre geçmiş veya halıdaki kan kurumuş ise, tavsiye veya hizmet için Manavgat Halı Yıkama Fabrikası'ndan destek almanız yerinde olacaktır.
 
Halıdaki Kan Lekesi Nasıl Çıkar?
Öncelikle kanın mümkün olduğu kadar fazla kısmını soğuk suyla ıslatmış olduğunuz temiz ve beyaz bir bez veya kağıt havluya tamponlayarak (ovalamadan bastırarak) emdirin.
 
Bütün işlem boyunca kan lekesi olan bölgeyi ovmamaya gayret gösterin. Ovarak kan lekesinin halı elyafının içine yerleşmesine neden olabilirsiniz. Ayrıca, lekenin az bulunduğu kenarından ortasına doğru çalışarak kan lekesinin yayılmasını engelleyin.
 
Bez veya kağıt havluyu ara sıra değiştirerek halıdan artık kan geçmeyinceye kadar işlemi tekrarlayın.
 
Sonra bir çay kaşığı ağartıcı ve alkali içermeyen deterjan ve bir bardak soğuk su kullanarak bir karışım hazırlayın.
 
Hazırladığınız karışımı; temiz bir bez, kağıt havlu veya süngere emdirdikten sonra halıdaki veya koltuktaki kan lekesi üzerinde doğrudan uygulayın. Bu işlem sırasında lekeyi yaymamaya veya sert bir şekilde ovalamamaya dikkat edin, aksi taktirde halının elyafına zarar verebilirsiniz. Zarar gören elyaf leke tutacaktır.
 
Son aşamada mümkün olan en az suyla halıyı durulayın ve halıda kalan nemi, kuru ve temiz bir pamuklu bez veya kağut havlu ile tamponlayarak alın. Eğer fanınız varsa, fanı soğuk hava üfler vaziyette ıslanmış bölgenin üzerine tutarak kurumasını hızlandırabilirsiniz.
 
Halıdaki Daha Zorlu Kan Lekesi Nasıl Çıkar?
Eğer yukarıdaki işlemlerden sonra halıdan kan lekesi çıkmazsa, bir yemek kaşığı amonyak esaslı temizleyiciyi yarım bardak soğuk suyla karıştırın.
 
Hazırladığınız karışımı yukarıdaki uygulamada olduğu gibi bir bez veya kâğıt havluya emdirdikten sonra halıdaki kan lekesi üzerinde bastırın ve kan lekesinin halı elyafı tarafından emilmesini sağlayın.
 
Az soğuk su ile halıda kan lekesi için işlem yaptığınız bölümünü durulayın.
Halıda kalan nemi, kuru ve temiz bir bezle tamponlayarak alın.

Tükenmez Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?
Tükenmez kalemi mürekkepleri genellikle boya katkısı içerirler. Özellikle mavi renkli olanları, içindeki çeşitli çözücüleri, reçineleri ve yağları bilmenin imkânsız olduğu çeşitli "mürekkep reçetelerinden" oluşurlar.
 
Tükenmez Kalem Lekesi Nasıl Çıkar ?
Tükenmez kalem mürekkeplerinde, genellikle yağ esaslı olan ve koyu bir macun içinde bir alkol çözücüyle birlikte bir sentetik renklendirici kullanılır. Mürekkeplerin renkleri genellikle mavi, siyah, kırmızı ve yeşildir. Bu dört rengi karıştırarak ne kadar renk yaratabileceğinizi bir düşünün - sınırsız diyebiliriz. Tükenmez kalem lekesi çıkarılırken mürekkebin tipine dikkat edilir ve doğru müdahele yapılırsa çıkarılma ihtimali yüksektir.
 
Dolmakalem Lekesi Nasıl Çıkar?
Dolmakalem mürekkepleri su bazlıdır. Günümüzde kullanılan katkı maddelerinin çoğu, eskiden kullanılan bitkisel esaslı katkı maddeleriyle karşılaştırıldığında çoğunlukla sentetiktir. Dolmakalemlerde kullanılan mürekkep yoğunluğu, tükenmez kaleminkine göre daha azdır ve dolmakalem ucunun tıkanmaması için boya içermezler.
Dolma kalem bazlı mürekkep lekeleri için mürekkep lekesi nasıl çıkar sayfasında tavsiyeler bulabilirsiniz.
 
Keçeli Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?
Keçeli kalemlerde renklendirici pigmentler kullanıldığı için keçeli kalem lekesi, dolmakalem lekesi gibi zor çıkarılır. Yanlış yapılan müdaheleler keçeli kalem lekesinin renginin değişmesine neden olabilir. Keçeli kalem sebepli mürekkep lekeleri için mürekkep lekesi nasıl çıkar sayfasında ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.
 
Jel Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?
Mürekkep lekesi bir jel mürekkepli kalemden kaynaklanıyorsa, mürekkep büyük ihtimalle çıkmayacaktır. Jel kalemler, su bazlı bir jel içinde sentetik bir renk pigmenti olan "jel mürekkep" içerirler. Jel kalem mürekkepleri asitle çıkmayacak şekilde tasarlanmışlardır ve lekenin çıkması keçeli kalem lekesi ile kıyaslandığında daha zordur. Jel kalem kaynaklı mürekkep lekeleri için mürekkep lekesi nasıl çıkar sayfasında detaylı bilgiler bulabilirsiniz.
 
Konuyla ilgili olarak Firmamız Manavgat Halı Yıkama Fabriası'n dan hizmet alabilirsianiz.
Halıdaki Şarap Lekesi
Tatil günlerinde arkadaşlarınızı konuk etmek ve evde eğlenmek oldukça hoş bir etkinlik olabilir. Fakat parti vereceğiniz zaman, bütün o heyecan içerisinde insanlar bir parça dikkatsiz davranabilir ve siz daha ne olduğunu anlamadan halılarınız veya keyif yapmak için aldığınız yeni koltuğunuz üzerinde şarap gibi içecek lekeleri ile karşılaşabilirsiniz.
 
Halıdaki Şarap Lekesi Nasıl Çıkar?
Halıdaki şarap lekesini aşağıdaki tavsiyelerle çıkarmaya çalışmadan önce halı bakım talimatlarını okumanız, halınız için uygun olmayan bir işlem yapmanızın önüne geçecektir.
 
Ayrıca halıdaki şarap lekesi için yapılacak işlemden emin değilseniz
veya şarap lekesi olan halı, birden çok elyaf çeşidi veya özel boyalar kullanılarak üretildiyse profesyonel halı yıkama hizmeti veren Manavgat Halı Yıkama Fabrikası'ndan destek almanız iyi olacaktır.
 
Halıdaki şarap lekesi yerleşmeden önce lekeyi çıkarmaya koyulmanız halıya dökülen içecekler (şarap, bira, çay, kahve, vb.) için belki de yapacağınız en iyi şey olacaktır.
 
Lekeye neden olan şarap sıvısını dikkatlice beyaz ve temiz bir beze, kağıt havluya veya süngere bastırarak emdirin.
 
Şarabı emdirirken lekeli alanı ovmamaya gayret gösterin, aksi taktirde şarap lekesinin yayılmasına ve daha derine işlemesine neden olabilirsiniz. Şarap lekesi, halı elyafının derinine işleyip çıkmış gibi görünse bile belli bir süre sonra tekrar ortaya çıkacaktır.
 
Sonra bir çay kaşığı alkali olmayan ve ağartıcı içermeyen deterjanı bir bardak ılık suyla karıştırın.
Hazırladığınız karışımı, bir bez veya kâğıt havluya emdirdikten sonra halıdaki şarap lekesi üzerinde ovalamadan bastırarak şarap lekesinin emilmesini sağlayın.
 
Şarap lekesi, bez veya kağıt havluya geçmeyinceye kadar bu işlemi birkaç kere tekrarlamanız gerekebilir. İşlem sırasında şarap lekesi geçen bez veya kağıt havluyu arada bir değiştirmeniz de gerekebilir.
 
Daha sonra, olabilecek en az temiz ve ılık suyla halıyı durulayın ve kalan nemi, kuru ve temiz bir beyaz bezle bastırarak alın.
 
Şarap Lekesi Çıkarılırken Kullanılabilecek Alternatif Yöntemler
Yukarıdaki işlemlerden sonra şarap lekesi halıdan veya koltuktan çıkarılamazsa, profesyonel destek almanız yararlı olacaktır.
 
Riski olmasına rağmen kendiniz uğraşmaya devam edecekseniz aşağıdaki yöntemi de kullanabilirsiniz:
 
Halıya kırmızı şarap döküldüğünde, beyaz şarap bazen çare olabilir. Beyaz şarap, bazı durumlarda kırmızı şarabı nötralize ederek halıdaki şarap lekesinin kaldırılmasını kolaylaştırabilir.
 
Şarap lekesi olan bölgenin üzerine biraz beyaz şarap dökün.
Beyaz ve temiz bir havluya, döktüğünüz şarabı emdirin.
 
Beyaz şarabın büyük bölümünü emdirdikten sonra, yeni ve ıslak bir havlu kullanarak şarap lekesini, halı üzerindeki küçük bir lekeyi temizlermiş gibi bastırarak temizleyin.
Daha sonra halıyı kurulamak için kuru ve temiz bir havlu kullanın.Son olarak, halıyı eski formuna gelebilmesi için süpürebilirsiniz.

Halıdaki Kahve Lekesi
Daima halı imalatçısının bakım talimatlarını ve uyarılarını okuyun ve bunlara uygun hareket edin. Doğal elyaflı ve/veya özellikli boyalarla boyanmış kilimler ve halılar özel işlem gerektirebilirler.
 
Eğer yapılacak işlemden kuşkunuz varsa, tavsiye veya hizmet için Manavgat Halı Yıkama Fabrikaı'nı arayabilirsiniz.
 
Halıdaki Kahve Lekesi Nasıl Çıkar?
Önce, temiz ve beyaz bir kağıt havlu veya bez parçasıyla tamponlayarak (ovalamadan bastırarak) bütün sıvıyı kağıt havlu veya beze gelmeyinceye kadar emdirin.
 
Bir bardak suyla biraz deterjanı (ağartıcı ve alkali içermeyen) karıştırın. Su sıcak değil, ılık olmalıdır. Yaklaşık olarak otuz saniye böyle bırakın ve sonra sıvıyı bir bezle veya kâğıt havluyla emdirin.
 
Bu bez veya kağıt havluyu halı üzerinde basınçla tamponlayın ve bezin kahve lekesini emmesini sağlayın. İşlem sırasında kullanılacak bez, renk vermemesi için kesinlikle renkli olmamalıdır.
 
Daha sonra mümkün olan en az temiz ve ılık su ile halıyı duruladıktan sonra kalan nemi kuru ve temiz bir beyaz bez veya kağıt havlu yardımıyla tamponlayarak alın.
 
Halıdaki ve Koltuktaki Daha Zorlu Kahve Lekesi Nasıl Çıkar?
Eğer kahve lekesi yukarıdaki işlemlerden sonra halıdan veya koltuktan çıkmazsa, su bardağına yaklaşık beşte iki oranında sirke koyun ve bardağın kalan kısmını suyla doldurun.
 
Hazırladığınız sıvıyı, emdirdiğiniz temiz ve beyaz bir kağıt havlu veya bez parçasıyla tamponlayarak halıya uygulayın.
 
Daha sonra mümkün olan en az temiz ve ılık su ile halıyı duruladıktan sonra kalan nemi, kuru ve temiz bir beyaz bez veya kağıt havlu yardımıyla tamponlayarak alın.
 
Kuruduktan sonra kahve lekesi çıkmamışsa Manavgat Halı Yıkama Fabrikası'ndan destek alabilirsiniz.

Halıdaki Ketçap Lekesi
Mutfaktaki ve oturma odasındaki halılar, ketçap lekesinin en sık görüldüğü ev eşyalarındandır. Özellikle çocuklar, ketçapla taçlandırılan hamburgere, sosisli sandviçe ve patates kızartmasına bayıldıkları için istenmeyen kazalar her an meydana gelebilir. Bu yüzden, bir anlık dikkatsizlik sonucunda halınızın üzerinde can sıkıcı ketçap lekeleri ile karşılaşmanız içten bile değildir.
 
Halınız ketçap lekesi olduysa, lekeyi çabucak çıkarmalısınız! Yoksa, halı lifleri lekeyi emer ve çıkarma işlemi zorlaşır. Hatta, uzun süre yerleşmiş olan kurumuş ketçap lekesini çıkarırken halıya zarar bile verebilirsiniz. Bundan dolayı, halıdaki ketçap lekesi çıkarılır iken yalnızca güvenilir kaynaklardan elde ettiğiniz yöntemleri kullanmanız gerekir. Ayrıca, aşağıda yazan halıdaki ketçap lekesi nasıl çıkar yöntemleri sizin halınız için uygun değilse ya da halınız özel boyalar kullanılarak farklı elyaf çeşitlerinden üretildiyse, Manavgat Halı Yıkama Fabrikası'ndan hizmet almanız en iyi çözüm olacaktır.
 
Halıdaki Ketçap Lekesi Nasıl Çıkar?
Öncelikli yapılacak işlem, halıdaki ketçabı mümkün olduğunca almaktır. Bunun için vakum özelliği olan bir süpürge işinizi görebilir. Bu tarzda süpürgeniz yoksa, bir kaşık veya küt ağızlı bıçak da kullanabilirsiniz.
Sonra, bir çay kaşığı toz deterjan (alkalik veya renk açıcı olmayan) ve bir fincan ılık suyu karıştırın.
 
Hazırladığınız karışımı temiz ve beyaz bir beze emdirdikten sonra, ketçap lekesini küçük dairesel hareketlerle silin. Bunu yaparken, lekenin yayılmaması için lekeyi ovmaktan bilhassa kaçınmanız gerekir.
Tamponlayarak (ovmadan bastırarak) lekenin dışından yoğun olduğu iç kısmına doğru ilerlemeniz, uygulamanın en önemli bölümüdür.
 
Daha sonra, temiz su ile ıslattığınız süngeri kullanarak, halıda işlem yaptığınız alanı durulayın. Durulama aşamasında, mümkün olduğunca az su kullanmaya azami dikkat gösterin.
 
Halıdaki nemi kuru bir bezle alın, üstünde yürümeden önce halının tamamen kurumuş olduğundan emin olun.
 
Daha Zorlu Ketçap Lekesi Halıdan Nasıl Çıkar?
Yukarıdaki uygulamalar ketçap lekesi için etkili olmaz veya ketçap lekesi tamamen çıkarılamazsa Manavgat Halı Yıkama Fabrikası ile temasa geçmeniz yerinde olacaktır.
 
Kendiniz uğraşmaya devam edecekseniz, risklerine rağmen aşağıdaki yöntemi uygulayabilirsiniz. Bazı ketçap lekelerinin çıkarılamayacağı da aklınızda bulunsun.
 
Bir yemek kaşığı amonyak ile yarım bardak suyu karıştırın.
Halıdaki lekeli alana sürmeden önce, bu karışımın halının görünmeyen bir yerinde renk açıp açmadığını test edin.
Amonyak gibi asidik ürünler dikkatlice kullanılmalıdır, çünkü halınıza ya da halınızın rengine telafisi olmayan zararlar verebilir.
 
Halının ketçap lekesi olan yerini, temiz ve beyaz bir bez kullanarak bu karışım ile tamponlayın.
Ketçap lekesi çıkıncaya ya da sildiğiniz beze, leke geçmeyinceye kadar bu işlemi tekrarlayın.
Mümkün olabilecek en az suyla halıyı duruladıktan sonra, halı havlarında nem bırakmamak için kuru ve temiz bir beyaz bezle halıyı kurulayın.
 
Bütün işlemlerden sonra, halının tamamı süpürülerek eski formuna gelmesi sağlanabilir.

Halıdaki Çikolata Lekesi
Çikolata kullanılarak hazırlanan kekler, pastalar ve diğer tatlı çeşitleri, çay saatlerinin olmazsa olmazlarıdır. Bu yüzden, başta mutfaktakiler olmak üzere evdeki halılarda, dökülen yiyeceklerden kaynaklanan çikolata lekesi ile karşılaşmayanımız neredeyse yok gibidir.
 
 
Çikolata ne kadar tatlı anlar yaşatıyorsa, çikolata lekesi de o kadar tatsız durumlara neden olur. Çünkü, halıdaki çikolata lekesini çıkarmak genellikle külfetli bir iştir.
 
Halıdaki Çikolata Lekesi Nasıl Çıkar?
Halınıza çikolata döküldü ve halıda çikolata lekesi oluştuğunu fark ettiniz. Böyle durumlarda öncelikle panik yapmamanız gerekir. Halı üzerindeki çikolata lekesi çıkarılmaya çalışılırken en fazla yapılan yanlış, çikolatanın kuruması beklenmeden silinmesidir.
 
Bu uğraşı sonunda çikolata yayılacağından dolayı, halınızda daha büyük bir çikolata lekesi ile karşı karşıya kalmanız içten bile değildir. Bundan dolayı, halıdaki bakım talimatlarını okuduktan sonra aşağıda yazan halıdaki çikolata lekesi nasıl çıkar yöntemlerini dikkatlice uygulamanızı tavsiye ederiz.
 
Ayrıca, çikolata lekesi olan halı, özel boyalar veya farklı elyaf çeşitleri kullanılarak üretildiyse, Manavgat Halı Yıkama Fabrikası'ndan  hizmet almanız daha yerinde olacaktır.
 
Halıdan çikolata lekesi çıkarılır iken yapılacak ilk şey, çikolatanın kurumasını sağlamaktır. Bu sayede, çikolata lekesini çıkarırken bir yandan da daha büyük alanlara yayılmasını engellemiş olursunuz.
 
Çikolatanın kuruması için birkaç saat bekleyebilir veya buz torbası kullanarak bekleme süresini kısaltabilirsiniz.
 
Sonrasında, kuruduktan sonra sertleşmiş olması gereken çikolatayı olabildiğince halıdan kazımanız gerekir. Kazıma işlemi sırasında, küt ağızlı bir bıçak ya da spatula işinize yarayabilir.
 
Kazıma işlemini takiben ortaya çıkan çikolata parçacıklarını elektrik süpürgesi ile çekebilirsiniz.
 
Sonra çikolata lekesi olan bölgeyi, sıvı deterjan veya toz deterjan ve ılık suyla hazırlamış olduğunuz karışımı tatbik ettiğiniz bir bezle silin. Silme sırasında ovmadan, lekenin dışından içine doğru hareket etmeye dikkat edin.
 
Sonunda, mümkün olabilecek en az suyu kullanarak halıyı durulayın ve halıyı nemli bırakmamak için kuru, temiz bir beyaz bezle kurulayın.
 
Daha Zorlu Çikolata Lekesi Halıdan Nasıl Çıkar?
Yukarıdaki işlemlerden sonra çikolata lekesi halıdan çıkarılamadıysa, Manavgat Halı Yıkama Fabrikası ön leke çıkarma işleminin yapıldığı profesyonel halı yıkama hizmeti almanız daha iyi olacaktır. İlla kendiniz devam edecekseniz, riskleri bulunmasına rağmen aşağıdaki işlemlere geçebilirsiniz.
 
Bir yemek kaşığı amonyak esaslı temizleyici ile yarım bardak ılık suyu kullanarak bir solüsyon elde edin.
Hazırlamış olduğunuz solüsyonu, halıda çikolata lekesi üzerine temiz bir bezle uygulayın.

Halıdaki Boya Lekesi
Halı üzerindeki boya lekelerinin çıkarılması güç olabilir; fakat eğer boya lekesi kurumamışsa, halı üzerindeki boyanın çıkartılma şansı daha yüksektir. Özellikle birden çok elyaf çeşidi ve özel boya kullanılmış halı ve kilimler için çok dikkat etmek gerekir.
 
Eğer yapılacak işlemden şüphe duyuyorsanız Manavgat Halı Yıkama Fabrikası'ndan destek alabilirsiniz.
 
Halıdaki Boya Lekesi Nasıl Çıkar?
Hala nemli olan daha küçük boya lekeleri için, lekelenmiş bölgeye hemen ılık su ve sıvı deterjan uygulamak için temiz bir sünger veya kuru bez kullanın.
 
Deterjanlı suyu lekeye yedirmek için küçük dairesel hareketler uygulayın, bunu yaparken lekenin yayılmasına yol açmamak için lekenin dışından içeriye doğru ilerleyin.
 
Bu işlemden sonra, bölgeyi temiz ve kuru bir bezle emdirin ve halının üzerinde yürümeden önce kurumasını bekleyin.
 
Daha Zorlu ve Kurumuş olan Boya Lekesi Nasıl Çıkar?
Katı olan boya fazlasını küt ağızlı bir bıçak veya plastik bir kart yardımıyla dikkatlice kazıyarak olabildiğince azaltın. Ayrılan her boya parçasını çok dikkatli alın ve halıya sürtmemesine gayret gösterin.
 
Ilık su ve sıvı deterjanlı karışımı, halının üzerindeki boyaya kenardan merkeze doğru hareketlerle tamponlayarak (ovmadan bastırarak) uygulayın. Lekeyi ovarak çıkarmaya kalkmanız boya lekesinin daha da fazla yayılmasına neden olacaktır.
 
Daha sonra boya lekesini beyaz ve temiz bir kağıt havluya veya beze olabildiğince emdirin. Bu işlemi boya lekesi çıkıncaya ve boyayı mümkün olduğu kadar emdirinceye kadar birkaç defa tekrarlayın.
 
Mümkün olan en az seviyedeki temiz ve ılık suyla halıyı duruladıktan sonra, halı havlarında nem bırakmamak için kuru ve temiz bir beyaz bezle tamponlayın.
 
Kuruduktan sonra halının tamamını elektrik süpürgesiyle vakumlayarak eski formuna gelmesini sağlayabilirsiniz.
 
Yapılan uygulamalar boya lekesi için etkili olmaz veya boya lekesi tamamen çıkmazsa Manavgat Halı Yıkama Fabrikası'ndan hizmet alabilirsiniz.
Manavgat Halı Yıkama Fabrikası Uyarı !
 
  

Halılarınızın Yıkanma Aşamaları.

 

HAVUZLAMA - BİZDE BU İŞLEM YAPILMAZ

Havuzlama, Lekelerin kolay çıkmasını sağlamak için,halıların ortak bir alanda suyun içinde bekletilme aşamasıdır

 

Bu sorunun cevabı zaten sorunun kendisindedir.Havuzlama işleminde 1 yada 1'den fazla halının aynı anda havuzda bekletilmesi sağlık açısından son derece tehlikelidir.Mesela müşterinin birisi kışlık halısını yıkatmak istedi ve halıcısına teslim etti,yine bir sonraki müşteri halısını vermek istedi ve aynı halıcıya teslim etti,ama bu müşterilerden birisinin evinde hayvan beslediğini düşünün ! Nihayetinde insanların küçük bebekleride var,Namaz kılanlar var..! Yada, bir müşteri kendi halısına,başka bi müşterinin halısının yıkama esnasında temas etmesini istemez..

Bizde Havuzlama Nenden Yok?

Havuzlama yapan bir firma,her bir adet halı için havuzlamanın suyunu değiştirmez,yada en fazla günlük değiştirir.sabah değiştirdiği havuz suyuyla akşama kadar aynı suyla havuzlama yapar.Çünkü suyu değiştirdiğinde suyun içine yine şampuan,kimyasal koymak zorunda yani maliyeti artıyor.Ayrıca havuz suyu anlık,yada günlük olarak değiştirilse bile o havuzun içi dezenfekte etmeden yine sağlıklı olmaz ! Her bir halı için bunu tekrarlayacak olursa firmanın zararınadır.Bu sebeple böyle bir firma asla halıları teker teker havuzlama yapmaz.. Özet olarak Böyle bir firma ya bile bile zarar edecek,yada günlük aldığı halılardan 5'er 10'ar grup halinde hepsini aynı anda havuzlama yapacak. BU SEBEPLERDEN DOLAYI,HİJYENE,SAĞLIĞA ÖNEM VERDİĞİMİZ İÇİN VE MÜŞTERİLERİMİZE SAYGIMIZ İÇİN BİZ FİRMAMIZDA HAVUZLAMA YAPMIYORUZ !!.

Halı Yıkama Şampuanları:

Malesef ki halı yıkama işini basit ve masrafsız düşüncesiyle ülke genelinde mantar gibi türeyen firmalar mevcuttur.Bazı firmalar,halı yıkama işinde kendilerine daha az maliyet olsun diyerek,hipo,asit,klor gibi yakıcı,alerjik gibi bir çok hastalığa sebep olabilecek,sağlık açısından son derece tehlikeli kimyasallar kullanılmaktadır.Yada bulaşık deterjanı,yağ çöz gibi halı temizliğiyle ilgisi olmayan,yada açıkta satılan belgesiz,kalitesiz ürünler,kimyasallar kullanıldığı malesef bir gerçektir..

.Bu kimyasallar halınızın reklerine zarar verip matlaştırır.Özellikle beyaz saçaklı halıların,saçaklarına beyaz görünümü kazandırmak ve temiz göstermek için klor kullanılmaktadır.Klor kullanılan o halının saçağı artık ölmüştür.Çok zaman geçmeden dökülmeye başlar.Bu tür kimyasallar sizin sağlığınızı tehdit ettiği kadar halınızada zarar verir.Bu kimyasalların kullanıldığı halılar artık çürümeye başlamıştır ! Biz firmamızda,halı yıkama için üretilmiş doğal,insan sağlığına zarar vermeyen,halıların gerçek hijyenliğini sağlayan,alerjik hastalıklara neden olmayacak kaliteli,belgeli,bitkisel,doğal kimyasallar KULLANMAKTAYIZ. Firmamızda,Halıların %100 hijyen olmasını sağlamak için durulama aşamasında bol su kullanıp durulama süresini uzun tutuyoruz..

Yıkamada Kullanılan Su Kaynağı:

Değerli müşterimiz,Halı yıkamada kullanılan şampuanlar kadar,yıkamada kullanılan su'da önemlidir. Günümüzde yine, bazı firmalar maliyeti düşürmek için oto yıkama yerlerinde olduğu gibi halı yıkamada,kuyu ,dere gibi sağlıksız kaynaklardan gelen su ile yıkama yapmaktadırlar.Halı yıkamada kullanılan en sağlıklı su "içilmeye müsait"şebeke suyudur..

Biz firmamızda,halılarınızı "içilmeye müsait" şebeke suyuyla yıkama yapmaktayız.Bu konuda, Manavgat'da şebeke suyu ile halı yıkama hizmeti veren ilk kuruluşuz...

Halı Yıkama Fiyatları

Türkiye genelinde her bölgede halı yıkama fiyatları farklıdır.Farklı olma sebebi bir çok şeye endekslidir.Bunlar,o şehrin büyüklüğüne,aynı şehirde aynı hizmeti veren firmaların az veya çok oluşu,yol mesafesi,suyun ucuz-pahalı olmasına,işletmenin müşteri potansiyeli, fiyatlarda değişim yapmaktadır.Örnek olarak Manavgat'da metre Karesi 3-4 TL'ye yıkanan makina halısı İstanbulda 5-8 TL arası yıkanmaktadır..

Aynı şehirdeki firmalar arasında da fiyat farkları vardır.Bunuda açıklayalım. Aynı şehirdeki firmalar arasındaki en büyük fiyat farkı gösteren etken rekabettir.Bunun dışında,yukardaki konularda belirtilen ve dikkat çektiğimiz unsurlar olan,yıkamada kullanılan şampuanlar,yıkama suyu da fiyatları etkiler.Aynı zamanda işletmenin oto yıkama veya fabrika olması zaten önemli nokta.Bulaşık deterjanı ile halı yıkayan bir kuruluş ile gerçek halı şampuanı kullanan kuruluş arasında dikkat çekici fiyat farkı vardır.Yada,Kuyu suyu ile yıkama yapan ile şebeke suyu ile yıkama yapan firma arasında fark vardır.Veya,bir oto yıkamada yıkanan halı fiyatı ile Donanımlı,fabrikasyon sistemle yıkama yapılan halının arasında ücret farkı olması oldukça doğaldır.Yada,yeni açılmış personel çalıştırmaya gücü yok,masrafı az, müşteri potansiyeli düşük olan bir firma ile yıllarca tecrübe kazanmış,personeli mevcut,masrafı çok, müşteri potansiyeli yüksek bir firma arasında fark olması normaldir.Manavgat'da fabrikasyon sistemle hizmet veren bir kuruluşun, makina halısına vereceği en düşük fiyat 3.00 TL 'dir. Ayrıca,Halı Yıkamada Halıların cinsi,özelliği ve yapısına göre kendi içinde fiyat farkı gösterir.Örnek olarak,makina halısı,Şagi Halı,Yün Halı,El Dokuma Halılar arasında fiyatlar farklıdır.

 

 

 

 

THEME OPTIONS

Header type:
Theme Colors:
Color suggestions *
THEME
* May not have full accuracy!